Vi elektrifierar Västerås!

Att bidra till ett renare Västerås är för oss det enda logiska valet. Vi ska elektrifiera lokala logistikflöden och tillsammans med kunder, näringsliv, kommun och universitet bygga en mer hållbar framtid.
Nu rullar vår första helelektriska lastbil på vägarna!
Tills vi har transformerat hela vår fordonsflotta till el strävar vi alltid efter att köra med HVO i tanken för att redan nu begränsa vårt klimatavtryck.

-Att tänka hållbart är det väl det enda logiska valet?
-Aa!

Fair Transport

Fair Transport är transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg. Att bli ett godkänt Fair Transport företag var så klart en viktig milstolpe för oss.
Att vara hållbarhetscertifierade innebär att vi utför våra transporter ansvarsfullt, trafiksäkert och klimatsmart. Vi tar vårt ansvar för branschen och de kommande möjligheterna vi står inför.
För oss är det ett väldigt logiskt val.

Fair Transport

Vi är ISO-certifierade

ISO 9001ISO14001ISO39001ISO45001

Vi bygger klimatsmart fastighet på Finnslätten

Har du läst hur Vision Finnslätten beskrivs?
Finnslätten blir en ny stadsdel som attraherar högteknologiska företag, utbildning och forskning i världsklass med en intressant och framtidsbetonad mix av verksamheter, bostäder och service. Finnslätten skapar ökade flöden av besökare och ett internationellt intresse samt höjer attraktiviteten i området och i Västerås stad som helhet.
Vi vågar bygga för framtiden.
Västerås växer så det knakar och det gör även vi. Därför ser vi mycket fram emot vår nya klimatsmarta logistikfastighet på Finnslätten. För att göra ett minimalt klimatavtryck kommer den 32.000 kvadratmeter stora fastigheten ha solpaneler på taket. Det kommer att täcka hela byggnadens energibehov och skapa ett överskott som vi kan använda till att ladda våra ellastbilar.
Vi har ett starkt fokus på hållbar logistik. Vårt mål är att vara en förebild i en bransch som ännu inte kommit så långt på det området. Det är det enda logiska!

Foto: Kungsleden & Archus

Vi vill bli Finnslättens logistikhubb

På Finnslätten rör sig många människor och fler kommer det bli. Vi behöver därför begränsa antalet tunga fordon som kör här. Vi kommer att ta emot transporter som går på fossilbränslen och lastar om dessa på elfordon innan de går ut till slutkunder på Finnslätten och så småningom hela Västerås.
Vi har även en vision om att skapa autonoma lösningar, med självkörande elbilar som kan leverera på Finnslätten i en slinga.

Socialt ansvar är en självklarhet

För oss handlar hållbarhet inte bara om miljön. Det är lika viktigt att arbeta för en hälsosam lönsamhet och att ta ett socialt ansvar.
Vi är ingenting utan våra medarbetare:
För oss är det självklart att se till att våra anställda har ett tryggt och utvecklande arbete. Vi har kollektivavtal som ligger till grund för anställningsvillkor och vi ser till att ge de där lilla extra som gör att våra medarbetare trivs på jobbet.
Vi stöttar flera fina insatser i Västerås:
Det finns olika saker som gör vårt vackra Västerås ännu vackrare. Förutom olika interna aktiviteter som främjar både hälsa och välgörenhet sponsrar vi även behjärtansvärda insatser som Företagsvolontärerna och Lokala hjälpen.

Person skriver papper vid kartonger

Vi antar utmaningarna

Antecknignsblock

Agenda 2030

I vårt hållbarhetsarbete utgår vi från Agenda 2030. Vårt mål är att på alla delar som berör vår verksamhet arbeta aktivt för medverka till att de globala målen, Agenda 2030 uppnås.

Lastbil

Transportutmaningen

Vi har antagit transportutmaningen som för oss innebär att vi senast år 2030 utför helt koldioxidfria transporter. Ett mål som vi är övertygade om att vi kommer att nå.
Läs mer

Bil

Tjänstebilsutmaningen

Tjänstebilsutmaningen är även den en utmaning som vi antagit och där syftet är att alla våra tjänstebilar är klimatsmarta och inte släpper ut någon koldioxid. Elbilar är målsättningen. En målsättning som vi redan nu är nära att uppnå.