Ditt behov bestämmer vår lösning

Samarbete och samverkan är två hörnstenar för en lyckad logistik. Vi jobbar alltid tillsammans med dig för att skapa en logistiklösning som är anpassad till dina behov.
De andra två är närhet och kunskap. Genom att ha korta ledtider och minimala lagringsnivåer kan vi skapa en mer flexibel lösning som bl a minskar kapitalbindning. Tack vare vår kunskap om logistik kan du fokusera på din egen produktion och försäljning.

Bild på 2 personer vid ett bord

Ta del av våra unika kundlösningar

Flyggodshantering

Så här blev vår hantering av flyggods mer hållbar och ett riktigt hundgöra!

Läs mer!

Robotlagring

400 bostadslösa robotar fick ett tillfälligt hem (så att kundens produktion slapp ett tillfälligt stopp).

Läs mer!

Våra Tjänster

Vi ger oss inte förrän vi vet vad du vill ha!

Med erfarenhet kommer flexibilitet. Vår trafikledning, tillsammans med våra chaufförer, har extremt lång erfarenhet och stor kompetens för att hantera industrigods. Särskilt är vår transportverksamhet optimerad för den tillverkande industrin.
Det gör att vi kan utföra allt från enkla sändningar till komplexa transporter för särskilda behov. Har du ömtåligt gods till ett stort värde? Då har du kommit rätt.
Sedan är vår hållbarhet en viktig plattform. Våra transporter utförs med stort fokus på miljön och vår målsättning är att vara helt koldioxidfria 2030. Allt annat är ologiskt.

Speditionsgänget

Vi är speditörer

Spedition är en prioriterad tjänst hos oss. Vi ser till att ditt gods kan ta sig vart som helst i hela världen. Vi tar hand om allt, dokumentation, tullhantering, planering och administration.
Har du också blivit förtjust i padel?
Ett exempel på vår spedition är att vi hanterar alla transporter för ett företag som byggt hundratals padelbanor i Sverige. Man kan säga att vi bidragit till att "padelifiera" vårt land.

Vill du veta mer om spedition?

-Litar vi mer på flexibilitet än på flax?
-Aa!

Vi lagrar ditt gods

Vi kan med kort varsel ordna med flexibla lagerlösningar utifrån dina behov. På våra två arbetsställen, Finnslätten och Hacksta i Västerås, har vi stora lagringsytor och väldigt stor variation på gods. Här finns allt från 10 tons tågset till tusentals pallar med produktionsmaterial.
I kundportalen kan du optimera lagerhanteringen.
Vår kundportal är direkt kopplad till vårt lagersystem. Här får du full kontroll över mängden gods, lagersaldo och löpande tillgångar. När du vet ledtiderna i produktion kan du optimera dina beställningspunkter och på så sätt undvika onödig kapitalbindning.
Vi kan lösa stora projektuppdrag med kort varsel.
Vi har en lagerlösning som är anpassad till varje kund och varje kolli. Vi tar emot och ankomstrapportera stora mängder gods, så väl i vårt eget system som ditt (3PL/4PL). I realiteten kan vi vara din godsmottagningsadress. Bland annat kunde vi på endast en vecka sätta upp en lagerlösning åt 400 bostadslösa robotar.

Vill du veta mer om lagring?

-Gör vår lagring så du slipper lagra kapital?
-Aa!

Vi packar alla typer av gods. För alla typer av transporter!

Vi har en packningslösning för allt. Oavsett transportslag eller destination. Ska du skicka gruvutrustning till Kazakstan? Kranar till Shanghai? Eller bara ett vanligt paket till Umeå? Vi anpassar emballaget efter ditt gods och din leverans.
Ska du packa farligt gods? Inga problem!
Vi fixar även packning av farligt gods. Vill du lära dig mer om det? 
Kanske även utbilda dina medarbetare hur man hanterar farligt gods?
Ta experthjälp av våra säkerhetsrådgivare!

Vill du veta mer om packning?

Person som står vid trälådor

En viktig del för en lycklig logistik

Rätt ankomstrapportering i rätt tid är ett måste oavsett hur enkel eller komplicerad transportlösningen är. Vi tar emot ditt gods, kontrollerar det och sedan sker en ankomstrapportering både i våra system och dina - om vi får möjlighet att hantera hela flödet (3PL/4PL). Vi har inga problem att ankomstrapportera mycket stora mängder gods.

Vill du veta mer om ankomstrapportering?

Varför gör man så här? Det måste vi ändra på!

Så kände vi för länge sedan när vi insåg hur felaktigt man ofta hanterar flyggods. Det är en komplicerad och ofta kostsam process att bli känd avsändare. Vi har därför tagit fram en lösning som anpassar leveransen till dina logistiska behov - inte till speditörens körschema. Detta förenklar för dig som kund och hela hanteringen blir mer kostnadseffektiv.
Vi är Sveriges enda fristående aktör när det gäller flyggodshantering.

  • Vi står inte i beroendeställning till någon speditör
  • Vi hämtar och packar ditt gods
  • Vi säkerhetskontrollerar godset och transporterar till flygplatsen

Allt flyggods som lämnar AA Logistik är säkerhetskontrollerat och därmed godkänt för flygtransport vidare ut i världen.

Vill du veta mer om flyggodshantering?

Om man ska följa regler måste man först känna till dem!

Om man ska följa regler måste man först känna till dem. Villkoren för en leverans kan variera bereonde på flera faktorer.

  • Vilken typ av gods
  • Hur godset ska transporteras
  • Vart det ska transporteras

Inför en transport kan en viss del av godset definieras som farligt gods, vilket komplicerar det ytterligare. Som säkerhetsrådgivare hjälper vi er gärna med att reda ut alla frågor.
Vi kan höja er kompetens kring säkerhet.
Det kan vara svårt att veta vilka regler som gäller för olika leveranser. Vi har full förståelse och överseende med detta eftersom logistik är vår kärnverksamhet. Samtidigt kan det vara tryggt att ha en större kunskap kring säkerhet. Vill ni förbättra er egen kompetens kan vi hjälpa er att hitta en anpassad och relevant utbildning som passar just er

Vill du veta mer om säkerhetsrådgivning?

Säkerhetsrådgivare

En lyckad hantering av logistik betyder en lönsam hantering av pengar!

Enligt olika studier är logistikkostnaden för ett tillverkande företag ca 4-8% av omsättningen. Åtta är stor skillnad mot fyra. Och går det att minska ännu mer? Här finns mycket pengar att spara! Vår ambition är att hjälpa våra kunder med hela logistikhanteringen från kunds leverantör till kunds kund.
Logistik är vår kärnverksamhet.
Ju mer vi får ta hand om hela ditt flöde (3PL/4PL), desto mer optimal blir din logistik. Vi hanterar själva godset, tar hand om planeringen och sköter administrationen. Därmed blir din kärnverksamhet mer effektiv vilket gör ditt företag mer konkurrenskraftigt.

Vill du veta mer om logistikhantering?

Man på en truck