2021-10-20

Årets Nytänkare 2021

Årets Nytänkare 2021: Teres Kolbert tänker kreativt på en positiv arbetsplats

Ingen behöver övertala Teres Kolbert om att det är viktigt med facklig närvaro på arbetsplatsen. När IF Metall dök upp på gymnasieskolan för att värva killarna på de tekniska yrkeslinjerna sögs hon och de andra på sömmerskautbildningen med. När hon var 18 år gick hon sin första fackliga kurs. Sedan dess har hon haft flera olika uppdrag, både på sin tidigare och nuvarande arbetsplats.

När företaget fick en ny vd 2012 var det något som hände

Men det är under de senaste åren som hennes intresse och nytänkande kring arbetsmiljöfrågor har fått blomma ut helt.

– När företaget fick en ny vd 2012 var det något som hände. Han kom med nya idéer och såg värdet med att det fanns arbetsmiljöombud så att arbetsmiljöproblem kunde lyftas och hanteras snabbare. Och det positiva tänket har fortsatt med vår nya vd sedan ett par år.

Teres Kolbert

Teres Kolbert

Klubbordförande och arbetsmiljöombud på AA Logistik i Västerås

”För att med driv och delaktighet fått den fackliga verksamheten på rull i Årets klubb i Mälardalen 2020. En ambitiös satsning på medlemskommunikation, nya former för samverkan med arbetsgivaren och gränsöverskridande grepp i arbetsmiljöarbetet har bidragit till arbetsglädje och fackligt engagemang.”

 

Teres tog uppdraget som arbetsplatsombud och 2018 blev hon även arbetsmiljöombud. Parallellt har hon gått flera arbetsmiljörelaterade kurser, bland annat högskoleutbildningen ”Arbetsmiljö i nya tider”. När en kollega valdes för att stötta i rollen som arbetsplatsombud tog det bara ett par månader till dess att de tillsammans beslutade att ta det hela vidare och bilda en klubb. Något som välkomnades av arbetsgivaren.

Riskbedömningarna utvecklar både arbetsmiljö och företaget

– Vi har otroligt bra samverkan. Och vi och företagets ledning ser att riskbedömningarna är ett viktigt verktyg för att utveckla både arbetsmiljön och företaget som helhet. Jag ser också hur den här förståelsen har slagit rot i organisationen. Nu gör cheferna och skyddsombuden egna riskbedömningar, helt utan min inblandning.

Vi har kommit bort ifrån känslan av att skyddsronden är något mastigt, och där man kanske inte orkade följa upp mer än ett par saker

Men bakom skyddsrondernas höjda status ligger inte bara en positiv samsyn. Här vilar också flera av de kreativa idéer Teres bidragit med.

– En viktig anledning till att skyddsronderna har blivit bättre är för att vi har tagit fram ett ”skyddsrondshjul” som säger vad man ska titta på när. Det gör att vi har kommit bort ifrån känslan av att skyddsronden är något mastigt, och där man kanske inte orkade följa upp mer än ett par saker. Nu är skyddsronderna mer levande, där vi har valt att lägga mycket fokus på de bra saker som görs och se till att alla får veta de förbättringar som sker.

Från fackligt håll prioriterar vi samarbete istället för konfrontation, vilket gör att vi kunnat jobba mer med att lyfta fram styrkorna i det arbetsmiljöarbete som görs.

De har också tagit fram checklistor för skyddsronderna och sett till att det hela tiden finns möjlighet för de anställda att lämna synpunkter kring hur saker kan göras ännu bättre.

Olika hattar vid olika tillfällen

Eftersom Teres samtidigt är arbetsmiljöombud, ordförande i Unionenklubben och sedan ett halvår även chef för logistiksupporten med personalansvar och en plats i ledningsgruppen, är hon noga med vilken hatt hon har på sig vid olika tillfällen.

– När jag ser att det jag säger kan missuppfattas brukar jag vara noga med att betona exempelvis att ”Nu säger jag det här i egenskap av arbetsmiljöombud”. Samtidigt prioriterar vi från fackligt håll samarbete istället för konfrontation, vilket gör att vi kunnat jobba mer med att lyfta fram styrkorna i det arbetsmiljöarbete som görs. Självklart finns det saker vi ifrågasätter, men eftersom företaget har ett öppet klimat kan vi göra det genom att ställa frågor som ”Har ni tänkt på det här?” eller komma med tips.

Nöjda chefer på chefskurser

Den fackliga anslutningen är hög bland tjänstemännen på företaget. Även de flesta cheferna är med i Unionen, och flera har på Teres inrådan, deltagit i Unionens chefskurser.

– De har varit jättenöjda. Eftersom jag själv är chef nu har även jag anmält mig.

Även tidigare kunde vi jobba hemma ibland om vi ville, men jag tror att det kommer att bli mycket vanligare nu.

Under pandemin har Teres, tillsammans med vd och hr haft dagliga avstämningar om coronaläget och hur arbetet och arbetsmiljö fungerar för de som sitter hemma. Alla medarbetarna har fått en enkät kring hur utrustning fungerar och hur de själva mår. Teres har också pratat med alla personligen. Sakta börjar nu tjänstemännen återvända till kontoret efter en lång period av arbete hemifrån.

– Även tidigare kunde vi jobba hemma ibland om vi ville, men jag tror att det kommer att bli mycket vanligare nu. Ledningen har sagt att det är ok att alternera. Personligen jobbar jag mer effektivt hemifrån, men samtidigt tycker jag att vissa möten fungerar bättre fysiskt.  

0:00 / 2:48
  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår