Miljö

Vår största miljöpåverkan är utan tvekan vår transportverksamhet. Vi har valt att fokusera på tre områden för att minimera våra koldioxidutsläpp:

Satsning på alternativa bränslen, under 2017 ska 60 % av alla våra transporter utföras med så kallat HVO bränsle vilket kan ge upp till 90 % klimateffekt. Dessutom minskar emissionerna betydligt. Detta kräver en genomtänkt investeringsstrategi för fordon och modet att inte alltid sätta kortsiktig vinst i första rummet.

Hastighetsbegränsningar ska alltid följas. Förutom att det förbättrar trafiksäkerheten så jobbar alla fordon mer energisnålt vid lägre hastigheter. Vi följer detta dagligen och per bil. Det är aldrig okej att köra för fort för att ”hinna” fram i tid!!

Fyllnadsgraden i våra transporter (hos oss och generellt) är en väldigt viktig faktor. Även om bränsleförbrukningen ökar när ekipaget blir tyngre så står detta inte alls i relation till att fler bilar används för att transportera samma mängd gods. Därför är vår trafikledning nyckeln till att minimera förbrukning per transporterad godsvolym.

Vårt mål är att alla våra tyngre fordon (även lättare när tekniken så medger) ska drivas av alternativa bränslen (HVO eller liknade) senast 2021.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår